Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Neoféma tyrkysová:      Neophema pulchera

 

Veľkosť: 20cmObrázok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vtáci sa ukrývajú a hniezdia v lesoch, za potravou lietajú na traviny. Potravu zbierajú hlavne ráno a večer, cez deň odpočívajú.

 

Obrázok

Obrázok

Obrázok

 5656867377_cc32a63bf5_z.jpg5377476353_300be442fb_z.jpg

 

 

 

 

 

 

Hniezdia 2-3 krát do roka. Môžeme použiť búdky ležaté, alebo stojaté s otvorom 5 cm.

Samička sedí na vajíčkach 19 dní. Mláďatá opúšťajú búdku asi za 30 dní, potom ich samec dokrmuje ešte asi 10-14 dní.

 

Obrázok

Obrázok

ObrázokObrázok Obrázok  ObrázokObrázok Obrázok Obrázok

 
Reklama