Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


Neoféma modrokrídla:         Neophema chrysostoma    

 

Veľkosť: 21cm

 

Obrázok

 

Rozšírenie: juhovýchodná Austrália, Tasmánia

 

Obrázok

 

Obrázok

Žije v pároch, alebo malých skupinách. Vyskytuje sa v lesoch, na lúkach. Potrava: semená tráv, byliny, kvety, bobule, ovocie, hmyz aj jeho larvy.

Obrázok

Obrázok

 

 

Obrázok Obrázok

 

Obrázok

Obrázok

 

 
Reklama